ponedjeljak, 10. kolovoza 2009.

Jahta "Follow me" na Jadranu

Jeste li čuli za Herberta Palfingera? Radi se o jednom od tri najveća svjetska proizvođača brodskih dizalica, vlasniku industrijskog giganta "Palfinger".
Jahta ovog multimilijardera nosi ime "Follow me" i nalazi se u marini u Puntu, a to je zaista impozantan brod dužine 35 metara i visine 14 metara. Brod pokreću dva motora pojedinačne snage 1,500KS, a u spremniku se može smjestiti 35,000 litara goriva, što znači da je brod sposoban samostalno preloviti Atlantik, to jest 3,000 milja. Jahta ima ukupno 9 soba, od čega je 5 soba za gazdu i putnike, a 4 za 6 članova posade. Sada možemo s ponosom istaknuti kako je od tih 6 članova posade čak 5 iz Hrvatske, a kapetan se zove Nikša Cvitković. Osim soba, jahta ima još i 12 kupaonica, 2 salona, 3 šanka, koktel bar i čitav niz luksuznih dodataka. Komandni most je također najsuvremenije opremljen i ima signalne sustave najviše kvalitete. Brod je opremljen i modernim strojem koji je sposoban od morske vode raditi 7,000 litara pitke vode dnevno.
Cijena ove zaista impresivne jahte je 12 milijuna €, a valja napomenuti kako gospodin Palfinger u ovom trenutku radi još jednu jahtu vrijednosti 22 milijuna €, iako osobno čisto sumnjam da je razlog tomu nezadovoljstvo trenutačnim plovilom.

Nema komentara:

Objavi komentar